Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladbar med cashew och kokos

Har någon mer än jag märkt att bakasockerfritt.se var otillgänglig tidigare idag? Ni kanske kan förstå hur otroligt frustrerande det var för mig att få något jag spenderar så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Har någon mer än jag märkt att bakasockerfritt.se var otillgänglig tidigare idag? Ni kanske kan förstå hur otroligt frustrerande det var för mig att få något jag spenderar så mycket tid och engagemang på, helt plötsligt slutar fungera, vilket i sin tur gör att mina älskade läsare inte kan komma in på hemsidan! Jag som precis flyttat server, just på grund av att den tidigare krånglade, och så börjar denna (som från en blixt från klar himmel) att göra det samma! Är jag otursförföljd? Tur att jag har snälla Morgan (systers man) som har ringt ett halvt dussin gånger och skällt på servermänniskorna!
 
Nej, nu ska jag inte vara bitter! Det var ju trots allt någon (i Indien faktiskt) som lyckades lösa problemet. Och eftersom Morgan säger att sådant här bara bör inträffa ca tre gånger per år, hoppas jag att jag slipper problem till år 2020! Det får jag såklart fira med lite bakande. Vad annars liksom? Och eftersom jag har fått protein som man kan baka med har jag fortsatt experimentera med detta. Då jag är riktigt såld på hälsosamma barer utan socker har jag än en gång gjort mina egna. Denna gång med chokladsmak, vilken är en av mina favoritsmaker!
 
 
Chokladbar med cashew och kokos - Baka Sockerfritt

 

Chokladbar med cashew och kokos – 2 barer

20 gram finhackade cashewnötter (jag använder rostade och salta)
1 äggvita
3 msk riven kokos
2 msk bake protein (eller BakePro)
1 msk kokosmjöl
2 tsk kakao
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning (1 tsk sötströ)

Sätt ugnen på 100-125 grader. Blanda alla ingredienser noga med varandra. Forma två barer av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda barerna mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Barerna är goda om de fortfarande är lite mjuka.  

Chokladbar med cashew och kokos - Baka Sockerfritt