Chokladbar med pumafrö
Då och då så försöker jag variera mina chokladbollar (bra snacks/mellanmål att äta med en hand), till att göra barer. Chokladbarer är givetvis favoriten. Helst använder jag Läs mer

Då och då så försöker jag variera mina chokladbollar (bra snacks/mellanmål att äta med en hand), till att göra barer. Chokladbarer är givetvis favoriten. Helst använder jag fibersirap när jag gör barer, och detta för att barerna ska hålla ihop bra och få en seg känsla.
Här senast utgick jag från ett gammalt recept på Hälsochokladbar med frö, men med några små ändringar. Bland annat använde jag pumpafrö istället för solrosfrö. Toppen!

Chokladbar med pumafrö – 1 bar
2 – 2 ½ msk riven kokos
2 msk fibersirap gold
2 msk pumpafrö
2 msk mandelmjöl
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning (ca 1 tsk)
ev. grovhackad steviachoklad
Lägg sirapen i en kastrull och låt koka upp (eller i en skål i mikron). Mixa riven kokos tillsammans med pumpafrö till en fin konsistens. Rör ner alla ingredienserna bland sirapen. Rör till en deg (tillsätt eventuellt grovhackad choklad) och forma en bar utav detta på en plan yta med bakplåtspapper. Förvara i kylen.


