Chokladbiskvier
Dessa saftiga chokladbiskvier är inte bara ett nöje för smaklökarna utan också ett hälsosamt alternativ för dem som önskar undvika gluten och tillsatt socker. Du kan med fördel göra många.. Läs mer
Dessa saftiga chokladbiskvier är inte bara ett nöje för smaklökarna utan också ett hälsosamt alternativ för dem som önskar undvika gluten och tillsatt socker.
Du kan med fördel göra många av dessa chokladbiskvierna och sedan frysa in dom i en plastlåda. Då har du fika klart på 10 minuter om du får oväntat besök. 🙂
2 h 30 m
Kategorier: Choklad, Kondisbitar, Low carb/LCHF
Portioner: 15 stycken
Ingredienser
Biskvibottnar
- 4 st äggvitor
- 4 deciliter mandelmjöl
- 1 dl sockerersättning
Smörkräm
- 150 g smör
- 0,50 dl sockerersättning
- 1 st äggula
- 3 tsk kakao
Chokladöverdrag
- 130 g mörk choklad
Instruktioner
Biskvibottnar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop äggvitor, mandelmjöl och sötning.
- Forma lagom stora biskvier och lägg på bakplåtspapper.
- Grädda i 10-15 min tills de är gyllene.
- Låt svalna på galler.
Montering
- Lägg en klick smörkräm på undersidan av den kalla bottnen och forma den jämn. Ställ kallt i någon timme.
- Smält chokladen och doppa försiktigt biskvierna. Låt kallna.
Anteckning
Receptet kommer från LCHF-arkivet.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!