Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladbitar med kakaosmör

Jag skrev tidare idag om kakaosmör, och jag har även testat att göra choklad utav det. Det var himla enkelt att göra och går att anpassa precis så att det blir som man själv vill ha det. Jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag skrev tidare idag om kakaosmör, och jag har även testat att göra choklad utav det. Det var himla enkelt att göra och går att anpassa precis så att det blir som man själv vill ha det. Jag blandade i en hel del (mosade) färska dadlar, riven kokos, frystorkade jordgubbar och lite smaksättning som jag tyckte passade bra. För att få chokladsmaken anävnde jag raw kakao. Detta tycker jag dock har en lite bittrare smak än den vanliga rostade, och det går självklart att använda den också!
 
 

Chokladbitar med kakaosmör - Baka Sockerfritt
 

Chokladbitar av kakaosmör – 15 stycken

30 gram kakaosmör
40 gram dadlar, färska
3 msk riven kokos
1 msk agavesirap
1 msk kakao, gärna raw
2 krm vaniljpulver
frystorkade jordgubbar
ev. någon tsk lucumapulver

 

Smält kakaosmöret (gärna i vattenbad). Mosa dadlar och blanda i tillsammans med övriga ingredienser. Tillsätt valfri mängd krossade torkade jordgubbar. Fördela massan i exempelvis knäckformar. Låt stelna i kylskåp.

 

Chokladbitar med kakaosmör - Baka Sockerfritt