Chokladbitar med hallon och lakrits
Här kommer ett recept som får alla lakritsälskare att jubla! Till och med jag som inte är speciellt förtjust i lakrits, tycker att nedanstående recept blev en riktig höjdare. Det ni kan se.. Läs mer


60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
20 gram smör
20 gram rostade hasselnötter utan skal
½ dl vispgrädde
1 msk Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon
½-1 msk sötströ
½-1 krm Dr. Oetker lakritsextrakt
Hacka hasselnötterna. Koka upp grädde, smör och sötning i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner bitar av chokladen tills den smält. Tillsätt hasselnötter, Naturlig Dekoration hallon och lakritsextrakt. Klä en liten form (ex. en liten matlåda som är 10X10 cm) med aluminiumfolie och fördela i chokladmassan. Låt stelna i kylskåp. Skär chokladen i bitar.
Om önskas dekoreras chokladbitarna med smält choklad och Naturlig Dekoration hallon/jordgubb/blåbär.


