Hoppa till innehåll

Chokladbitar med hallon och lakrits

Här kommer ett recept som får alla lakritsälskare att jubla! Till och med jag som inte är speciellt förtjust i lakrits, tycker att nedanstående recept blev en riktig höjdare. Det ni kan se.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här kommer ett recept som får alla lakritsälskare att jubla! Till och med jag som inte är speciellt förtjust i lakrits, tycker att nedanstående recept blev en riktig höjdare. Det ni kan se här är små söta chokladbitar som smälter i munnen. Jag har smaksatt chokladmassan med lite lakritsextrakt från Dr. Oetker, där mängden anpassas efter smak. Själv kör jag på en rätt mild lakritssmak och använder mig utav något mellan ½-1 krm av extraktet. Dessutom har jag slängt med både grovhackade hasselnötter och Dr. Oetkers Naturliga Dekoration med smak av hallon. De lite syrliga hallonen bryter perfekt av mot chokladen, och dessutom är smakkombinationen hallon och lakrits ofta mycket uppskattad. Och så även här! Receptet fick ett mycket högt betyg av alla som smakade. Vad sägs om detta som påskgodis?
 
 
 
Detta recept har jag fått möjlighet att ta fram tillsammans med Dr. Oetker.
  
 
Chokladbitar med hallon och lakrits - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Chokladbitar med hallon och lakrits – 6 till 9 bitar

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
20 gram smör
20 gram rostade hasselnötter utan skal
½ dl vispgrädde
1 msk Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon
½-1 msk sötströ
½-1 krm Dr. Oetker lakritsextrakt

Hacka hasselnötterna. Koka upp grädde, smör och sötning i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner bitar av chokladen tills den smält. Tillsätt hasselnötter, Naturlig Dekoration hallon och lakritsextrakt. Klä en liten form (ex. en liten matlåda som är 10X10 cm) med aluminiumfolie och fördela i chokladmassan. Låt stelna i kylskåp. Skär chokladen i bitar.

Om önskas dekoreras chokladbitarna med smält choklad och Naturlig Dekoration hallon/jordgubb/blåbär.

 
 
 
Chokladbitar med hallon och lakrits - Baka Sockerfritt
 
Chokladbitar med hallon och lakrits - Baka Sockerfritt
 
Chokladbitar med hallon och lakrits - Baka Sockerfritt