Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladbitar med hasselnötter

Hurra för fredag, det gör mig så glad! Det måste väl nästan firas?   Ska ni göra något speciellt/äta något gott? Kanske baka något smaskigt? Får jag för.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hurra för fredag, det gör mig så glad! Det måste väl nästan firas?
 
Ska ni göra något speciellt/äta något gott? Kanske baka något smaskigt? Får jag för inspiration presentera något så pass fredgafestligt som härligt chokladiga chokladbitar, fyllda med hasselnötter, som riktigt smälter i munnen?! Helt enkelt underbart!
 
Helgen kommer vara relativt obokad. Jag ska hålla en middag på lördagkväll, träna två gånger, äta frukost med en vän och arbeta med företaget! Och det sär städa… Så allt tid lär gå åt ändå kan jag tro. Igår var jag förresten på den lyxiga restaurangen Ekstedt, men det får jag berätta mer om senare!
 
 
Chokladbitar med hasselnötter - Baka Sockerfritt
 
 
Chokladbitar med hasselnötter – 6 till 9 bitar

½ dl vispgrädde 
20 gram smör 
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ msk sötströ 
20 gram rostade hasselnötter utan skal

Hacka hasselnötterna. Lägg grädde, smör och sötning i en kastrull. Sjud i några minuter. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner choklad tills allt har smält. Tillsätt hasselnötterna. Klä en liten form (ex. en liten matlåda som är 10X10 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Låt stelna i kylskåp. Skär kakan i bitar.

 
Chokladbitar med hasselnötter - Baka Sockerfritt