Hoppa till innehåll

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker

      Hej och trevlig helg på er alla! Till alla  choklad- och jordnötsälskare – ni har väl inte missat mina smarriga godisbitar – chokladbitar med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej och trevlig helg på er alla! Till alla  choklad- och jordnötsälskare – ni har väl inte missat mina smarriga godisbitar – chokladbitar med jordnötssmör i? Både enkelt att göra och gott! Bara att smälta chokla och i ner i en form och klicka i jordnötssmör. Mums! Och såklart kan man använda en annan typ av nötsmör om man vill/det finns allergi (mandelsmör, “nutella” utan tillsatt socker etc).
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladbitar med jordnötssmör – 4 till 6 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja

Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låt stelna och skär i bitar.

 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt