Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker
En av mina “laster” är att jag äter en hel del choklad på kvällskvisten (gör inte så mycket kan jag tycka eftersom exempelvis Läs mer



Chokladbitar med jordnötssmör – 4 till 6 bitar
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja
Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låts stelna och skär i bitar.
