Hoppa till innehåll

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker

        En av mina “laster” är att jag äter en hel del choklad på kvällskvisten (gör inte så mycket kan jag tycka eftersom exempelvis Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En av mina “laster” är att jag äter en hel del choklad på kvällskvisten (gör inte så mycket kan jag tycka eftersom exempelvis mörk choklad kan vara som ett litet mellis eller snack). En supergod, och något utöver den vanliga chokladbiten, är dessa söta chokladbitar med jordnötssmör. Med enkla medel kan alltså lyxa till en “vanlig choklad”! Jag smälter choklad, häller i en form och därefter klicka jag ner jordnötssmör. Givetvis går det fint att byta ut jordnötssmöret och köra exempelvis mandelsmör istället. Dock vet väl alla att choklad och jordnötter är fantastiskt gott tillsammans!
 
  

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladbitar med jordnötssmör – 4 till 6 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja

Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låts stelna och skär i bitar.

 
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt