Hoppa till innehåll

Chokladbitar med jordnötssmör

        Tycker du som jag att en chokladbit på kvällen är toppen? Med väldigt lätta åtgärder går det att lyxa till den där chokladbiten rejält. Jag kan tipsa om att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
 
 

 
Tycker du som jag att en chokladbit på kvällen är toppen? Med väldigt lätta åtgärder går det att lyxa till den där chokladbiten rejält. Jag kan tipsa om att göra små chokladbitar genom att smälta choklad och hälla i en form och därefter klicka ner jordnötssmör. Givetvis går det fint att byta ut jordnötssmöret och köra exempelvis mandelsmör istället. Dock vet väl alla att choklad och jordnötter är fantastiskt gott tillsammans!
 
Jag hade tänkt att toppa chokladbitarna med salta jordnötter, men dessa var tyvärr slut. Jag körde istället på hackad choklad. Blev bra det med!
 
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
 
 

 

Chokladbitar med jordnötssmör – 4 till 6 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja

Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låts stelna och skär i bitar.

 
 
 
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Chokladbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt