Hoppa till innehåll

Chokladbitar med lakrits

Ett hett tips till julgodiset är att göra chokladbitar smaksatt med lakrits! Minst sagt toppen för dig som tycker om denna smak. Själv är jag inte alls speciellt förtjust i lakrits, om jag ska.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ett hett tips till julgodiset är att göra chokladbitar smaksatt med lakrits! Minst sagt toppen för dig som tycker om denna smak. Själv är jag inte alls speciellt förtjust i lakrits, om jag ska vara helt ärlig. Men jag tyckte faktiskt att dessa blev ruskigt bra! Förutom lakrits har jag tillsatt lite frystorkade hallon (naturlig dekoration från Dr. Oetker), men det går givetvis att utelsuta. Annars är ju hallon och lakrits en omtyckt kombination! Dessutom slängde jag med ett gäng rostade hasselnötter utan skal.
 
Lakritssmaken är rätt mild, men det går givetvis att öka (eller minska) mängden.
 
 
 
 

Chokladbitar med lakrits - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Chokladbitar med hallon och lakrits – 6 till 9 bitar

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
20 gram smör
20 gram rostade hasselnötter utan skal
½ dl vispgrädde
1 msk frystorkade hallon i små bitar
½-1 msk sötströ
½-1 krm lakritsextrakt

Hacka hasselnötterna. Koka upp grädde, smör och sötning i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner bitar av chokladen tills den smält. Tillsätt hasselnötter, frystorkade hallon och lakritsextrakt. Klä en liten form (ex. en liten matlåda som är 10X10 cm) med aluminiumfolie och fördela i chokladmassan. Låt stelna i kylskåp. Skär chokladen i bitar.

Om önskas dekoreras chokladbitarna med smält choklad och frystorkade hallon.

 

 

 

Chokladbitar med lakrits - Baka Sockerfritt