Chokladbollar a la “Delicato”
Chokladbollar är ett peeeeerfekt mellis om ni frågar mig. Det är smidigt att göra många av och ha i kylskåpet för att ta fram när andan/hungern/suget faller på. En.. Läs mer


Chokladbollar är ett peeeeerfekt mellis om ni frågar mig. Det är smidigt att göra många av och ha i kylskåpet för att ta fram när andan/hungern/suget faller på. En chokladbollsfavorit i repris är dessa delicatoliknande chokaldbollar som jag har bakat mången gång.
Här vispar jag med elvisp sönder havregrynen, vilket ger chokladbollarna en mer len/mjuk konsistens (vilket ju delicatobollar). Sedan ska man såklart tillsätta rejält med kaffe för den klassiska kaffe/mockasmaken. På bilderna dekorera jag chokladbollarna med riven kokos och hackade mandelspån.

Hälsosamma “delicatobollar” – ca 25 stycken
130 gram smör
5 dl havregryn
ca 1 1/3 dl sockerersättning
ca 4 msk kaffe
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. mer vätska
riven kokos att dekorera med
Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp för att ”slå sönder” grynen och för att få konsistensen slätare (går att blanda på vanligt vis också). Använd ingredienser efter smak, och tillsätt så mycket kaffe som önskas (smak och konsistens). Rulla degen till bollar och rulla i riven kokos.


