Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladbollar av kokos

Jag hoppas ni alla hade en härlig Valborg, som nu har fortsatt med en lika härlig 1:a maj! Jag och min sambo brydde oss inte om att fira Valborg något nämnvärt, utan bestämde oss för att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag hoppas ni alla hade en härlig Valborg, som nu har fortsatt med en lika härlig 1:a maj! Jag och min sambo brydde oss inte om att fira Valborg något nämnvärt, utan bestämde oss för att istället gå på bio. Den biofilm vi såg var “Warm bodies”, vilken kanske inte var den bästa film jag sett, men ändå riktigt bra och en söt film! 
 
Idag blev det ett lunchpass på friskis, då jag för första gången på många månader (typ sedan i somras) körde ett gympapass medel. Vanliga jympapass är egentligen inget för mig, men det fanns tyvärr inte så mycket att välja på i schemat. Men jag grundade i alla fall med en kvarts konditionsträning, så att jag blev lite trött! Jag har dessutom fortfarande en hiskelig träningsvärk i benen sedan måndagens skivstångpass. Ni kanske förstår hur grym den är, när jag säger att då jag gjorde dips på dagens jympapass så gjorde det ont i benen, inte i armarna! Efter jympapasset mötte jag upp ett härligt gäng för en fika på espresso house. Vi kallade den för “spontanfika”. Denna “spontanfik” föreslogs dock redan i förra veckan och bestämdes i förrgår. Är det ekonomers synsätt på spontan?
 
Men nu till dagen recept! Jag älskar chokladbollar av alla möjliga varianter och har därmed gjort otaliga sorters chokladbollar. Denna gång är huvudingrediensen riven kokos som jag mixat till ett mjöl. Dessa bollar innehåller även ricotta, vilket gör dem extra krämiga!
 
 
Chokladbollar av kokos - Baka Sockerfritt

 
 

Chokladbollar av kokos – 8 stycken

15 gram smör
25 gram ricotta
1 dl riven kokos
1 ½ tsk kakao
½ msk kokosmjöl
ca 1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver

Blanda hett vatten med kaffet. Mixa kokosflingorna (med en stavmixer) till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa tills allt är välblandat. Tillsätt mer kakao för en kraftigare chokladsmak. Forma bollar av chokladsbollssmeten och rulla i riven kokos.

Chokladbollar av kokos - Baka Sockerfritt