Chokladbollar (brynt smör)
Hej på er! Jag kikar in för att ge er ett litet helgtips om att baka chokladbollar. Så gott och enkelt och passar för vuxna så väl som för barn. Det finns såklart.. Läs mer


Jag har även smaksatt mina chokladbollar med kaffe, men detta går att ersätta mot vatten om så önskas. Eftersom detta recept innehåller smält (brynt) smör, håller chokladbollsdegen inte ihop lika bra som vanligt. Låt därför den kallna så går det bra att rulla! Jag valde att dekorera med hackade mandelflarn och riven kokos.

Chokladbollar med brynt smör – 15 stycken
100 gram smör
3 dl havregryn
5 msk sockerersättning
3 msk kakao
3 msk kaffe
1 krm vaniljpulver
Riven kokos och finhackade mandelspån till dekoration
Värm smöret i en kastrull tills det är brynt (blir brunt/bildas bruna prickar) och rör om då och då. Blanda alla torra ingredienser och rör ner resterande ingredienser. Låt stå kallt i cirka 30 minuter för att stelna. Forma bollar av degen och rulla i valfri dekoration. Förvaras i kyl.
