Chokladbollar med brynt smör
Jag älskar choklad och har gjort otaliga varianter på chokladbollar. Denna uppfattar jag som lite lyxigare och är utmärkt att ge bort som en liten gåva. Räcker till åtta stycken.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Choklad, Chokladbollar, Kondisbitar, Low carb/LCHF
Servings: 8 stycken
Ingredienser
- 40 gram smör
- 20 gram sockerfri mjölkchoklad
- 2 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- 20 gram finhackade pecannötter
- 1 dl riven kokos
- 2 msk vispgrädde
- Eventuell kakao att rulla i
Instruktioner
- Bryn smöret. Detta görs genom att låta smöret småputtra i cirka 10 minuter tills det blir brunt och det bildas små svart prickar.
- Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och låt kastrullen vara kvar på plattan någon minut under omrörning.
- Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smälter.
- Lägg i de finhackade pecannötterna och riven kokos. Rör ner vispgrädden.
- Låt chokladbollssmeten kallna (lägg i kylen någon timme). Smeten kommer bli ganska smulig, men då man börjar arbeta med den kommer den bli fastare. Rulla cirka åtta bollar av chokladbollssmeten och rulla om så önskas i kakao.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!