Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladbollar med brynt smör, utan tillsatt socker

    Gott nytt år på er! Hade ni en fin nyårsafton? Jag hoppas det! Vi hade en lugn kväll hemma – skönt! Jag hoppas för min del på ett lite mer stabilare år på jobbfronten.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Chokladbollar med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt 

 

Gott nytt år på er! Hade ni en fin nyårsafton? Jag hoppas det! Vi hade en lugn kväll hemma – skönt! Jag hoppas för min del på ett lite mer stabilare år på jobbfronten där jag får tid att fousera på jobbet. Dock har vi en hel del saker som ska, och bör, fixas. Bland annat en visning nu i januari inför försäljning av vår lägenhet, eventuella resor för Artur och (avsaknaden av) Alines namnkalas! Phu.

Jag har inte hunnit baka så mycket under de senaste veckorna, vilket jag tycker är så tråkigt. Men en del guldkorn har jag minsan svängt ihop! I fredags hade vi lite postjulfirande med min systers familj och då hade jag kakor och ostar till efterrätt. Bland annat hade jag svängt ihop lyxiga chokladbollar med brynt smör. Brynt smör är gudomligt gott i bavkverk och det smakar lite karamellaktigt.

Jag har även smaksatt mina chokladbollar med kaffe, men detta går att ersätta mot vatten om så önskas. Eftersom detta recept innehåller smält (brynt) smör, håller chokladbollsdegen inte ihop lika bra som vanligt. Låt därför den kallna så går det lättare att rulla! Jag valde att dekorera med hackade mandelflarn och riven kokos.

 

Chokladbollar med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Chokladbollar med brynt smör – 15 stycken

100 gram smör
3 dl havregryn
5 msk sockerersättning
3 msk kakao
3 msk kaffe
1 krm vaniljpulver

Riven kokos och finhackade mandelspån till dekoration

Värm smöret i en kastrull tills det är brynt (blir brunt/bildas bruna prickar) och rör om då och då. Blanda alla torra ingredienser och rör ner resterande ingredienser. Låt stå kallt i cirka 30 minuter för att stelna. Forma bollar av degen och rulla i valfri dekoration. Förvaras i kyl.

 

 

 Chokladbollar med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Chokladbollar med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt