Hoppa till innehåll

Chokladbollar med brynt smör

  Sponsrat samarbete med Dr. Oetker       Få har väl missat att jag äälskar chokladbollar? Jag har gärna ett gäng i kylen vid alla tillfällen. De passar liksom perfekt till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Chokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt

 
Sponsrat samarbete med Dr. Oetker
 
 
 
Få har väl missat att jag äälskar chokladbollar? Jag har gärna ett gäng i kylen vid alla tillfällen. De passar liksom perfekt till allt från härliga familjefikor och barnkalas till jobbsnacks eller som filmgodis. Denna gång testade jag att göra något så spännande som att bryna smöret och smaksätta chokladbollarna med romarom från Dr. Oetker! Hur gott blev inte det?! Sååå smarrigt! Det här receptet åkte rakt in på plats nummer 1 av favoritchokladbollsrecept. Och det kan jag lova minst sagt är ett gott betyg.
 
Chokladbollarna är lätta att göra och på bilderna nedan har jag dekorerat dom på olika vis. Jag har rullat chokladbollarna i Dr. Oetker “freeze-dried raspberry” (frystorkade hallon i små bitar), hackade Dr. Oetker mandelspån, riven kokos och hackade pumpafrön. Jag tycker det blev så fint med de olika färgerna!
 
 
 
 Chokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladbollar med brynt smör och rom – 15 stycken

100 gram smör
3 dl havregryn
5 msk sötningsströ
3 msk kakao
3 msk vatten
½ tsk Dr. Oetker romarom
1 krm Dr. Oetker vaniljarom

Förslag på dekoration: 
Dr. Oetker “freeze-dried raspberry”, hackade Dr. Oetker mandelspån, riven kokos, hackade pumpafrön

Värm smöret i en kastrull tills det är brynt (blir brunt/bildas bruna prickar) och rör om då och då. Blanda alla torra ingredienser och rör ner smör, vatten och aromer. Låt stå kallt i cirka 30 minuter för att stelna. Forma bollar av degen och rulla i valfri dekoration. Förvaras i kyl.

 
 
 
 Sponsrat samarbete med Dr. Oetker
 
 
Chokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt