Hoppa till innehåll

Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0

          Av någon intressant och för mig lite outgrundlig anledning, är detta chokladbollsrecept ett av mina gamla, gamla recept som varje dag hamnar på topplista över.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0 - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Av någon intressant och för mig lite outgrundlig anledning, är detta chokladbollsrecept ett av mina gamla, gamla recept som varje dag hamnar på topplista över mest klickade recept. Detta trots att bilden ser ut som “hej kom och hjälp mig” tagen av en mobilkamera på ett inte så smickrande vis. Jag har lite svårt att dra mig till minnes ett bakverk som jag bakade och la upp på hemsidan för fem år sedan, och kom alltså därför inte ihåg hur det hela smakade. Därför kände jag mig till slut manad att baka dessa chokladbollar igen!
 
Chokladbollarnas huvudingredienser är bland annat riven kokos och dadlar, där det senare bidrar till både sötma och “chokladbollskonsistens”. Receptet är dessutom veganskt. Resultatet blev hur gott som helst! Inte konstigt att receptinlägget fått så många länkklick. Detta kommer jag nog baka många gånger igen – kanske till och med till Vincent födelsedag för att ta med på förskolan!
 

 
Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0 - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 

Chokladbollar med kokos och dadlar – 12 stycken 

100 gram färska dadlar
½ dl havregryn
1 1/3 dl riven kokos
2 msk kakao
ca 2 msk kaffe (alternativt vatten)
1 msk kokosolja
ev. mer vatten
riven kokos/kakao att rulla i

Mosa samman alla ingredienser med händerna eller en sked till en chokladbollsdeg. Tillsätt eventuellt vatten om konsistensen är för fast. Rulla till bollar och rulla gärna i riven kokos eller kakao.

 

 

 

Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0 - Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0 - Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0 - Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0 - Baka Sockerfritt