Hoppa till innehåll

Chokladbollar med pekannötter

    Nu börjar jobbet så smått återigen efter jullovet för min del (där jag bollat småbarnsliv med jobb istället), men precis som för många andra jobbar jag bara hemifrån. Tycker.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladbollar med pekannötter - Baka Sockerfritt
 
 

Nu börjar jobbet så smått återigen efter jullovet för min del (där jag bollat småbarnsliv med jobb istället), men precis som för många andra jobbar jag bara hemifrån. Tycker det kan vara ganska ostimulerande! För att få upp energin – och sätta lite guldkant på vardagen – tycker jag det är toppen att ha något gott snacks hemma. Och jag förespråkar alltid chokladbollen som den perfekta energihöjaren som man kan äta med en hand samtidigt som man gör något annat! Och det bästa av allt är såklart… att det är så gryyymt gott.

Här ser ni ett av mina många chokladbollsrecept – Chokladbollar med pekannötter (lågkolhydrat)! Jag tycker att just choklad och pekan är så gott tillsammans. På bilderna är chokladbollarna rullade i riven kokos och finhackade pekannötter.

 

Chokladbollar med pekannötter - Baka Sockerfritt

Chokladbollar med pekannötter – 6 stycken

50 gram pekannötter
20 gram smör
½ dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Dekoration: riven kokos, hackade nötter

Mixa pekannötter och riven kokos (behöver inte vara helt finmixat). Blanda därefter med övriga ingredienser till en chokladbollsdeg. Forma till bollar och rulla i riven kokos eller finhackade pekannötter.

 

Chokladbollar med pekannötter - Baka Sockerfritt