Chokladbollar
Riktigt chokladiga och hälsosamma chokladbollar, doppade i.. Läs mer

25 minuter + tid för att stelna
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Chokladbollar, Kondisbitar, Low carb/LCHF
Portioner: 16 chokladbollar
Ingredienser
- 75 gram smör
- 30 gram finhackade pecannötter
- 30 gram finhackade hasselnötter och valnötter
- 1 dl riven kokos
- 40 gram sockerfri choklad
- ca 1 ½ msk kakao
- ca 3 ½ msk stevia strö
- 1 ½ krydmått vaniljpulver
- 100 gram mjölkchoklad att doppa bollarna i eventuelt tillsammans med 1 tsk kokosolja
- riven kokos att rulla bollarna i
Instruktioner
- Hacka chokladen och finhacka nötterna.
- Blanda sedan allt (jag använder händerna) till en deg. Smaka om det är tillräckligt mycket sötning och kakao. Låt stelna ungefär ½ timme i kylen
- Smält 100 gram mjölk choklad (sockerfri). Rulla chokladbollssmeten till bollar och doppa i chokladen. Rulla genast i riven kokos. Förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!