Chokladbollsigelkottar
Söta chokladbollsigelkottar - garanterat uppskattat av barnen! Ögonen är frivilliga att göra och kan vara lite pyssliga att forma. Gör gärna ett par extra ifall några går.. Läs mer

Söta chokladbollsigelkottar - garanterat uppskattat av barnen! Ögonen är frivilliga att göra och kan vara lite pyssliga att forma. Gör gärna ett par extra ifall några går sönder.
15-25 minuter
Portioner: 8 stycken
Ingredienser
Chokladbollar:
- 60 gram smör
- 2 1/3 dl havregryn
- ½ dl sockerersättning Use Like Sugar
- 1 ½ msk kakao
- 1 ½ msk kaffe alt. vatten
- 2 krm vaniljpulver
Dekoration (taggar):
- 1 dl riven kokos
- ½ tsk kakao
Ögon (frivilligt):
- 1/3 dl sockeresättning i form av ”florsocker” sukrin melis
- 1 tsk vatten
- svart hushållsfärg/penna med svart ätbar färg
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en elvisp så att havregrynen slås sönder lite. Gör chokladbollar av degen i form av igelkottar.
- Blanda halva mängden riven kokos med kakao. Tryck på vanlig samt ”färgad” riven kokos på igelkottarnas ”rygg”.
- För att göra ögon bland florsockerersättningen med lite, lite vatten.
- Forma små runda ögon av detta. Dessa är porösa men stelnar lite när de fått torka. Tips är att göra extra ifall några går sönder!, Rita lite svart i mitten av varje öga. Om hushållsfärg används kan man doppa en tandpetare i för att rita
- Tryck försiktigt fast ögonen på igelkottarna. Om de är svåra att fästa kan lite smör duttas på igelkottarna för att sen fästa ögonen. Förvaras i kyl!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!