Chokladbollskladdkaka
Sponsrat samarbete med N!CK’S Även om kladdkaka i kombination med chokladboll har varit på tapeten i flera år har jag varken provat att baka eller äta.. Läs mer



Chokladbollskladdkaka – ca 8 till 10 bitar
Chokladbollar:
120 gram smör
5 dl havregryn
1 – 1 1/3 dl N!CK’S Use Like Sugar
3 msk kakao/N!CK’S Chocodrink
3 msk kaffe (alt. vatten)
några droppar N!CK’S stevia drops vanilj
riven kokos att rulla i
Kladdkaka:
3 ägg
150 gram N!CK’S dark chocolate
100 gram smör
2/3 dl N!CK’S Use Like Sugar
½ dl vispgrädde
1 ½ msk kaffe
några droppar N!CK’S stevia drops vanilj
ev. ett par msk kakao eller N!CK’S Chocodrink efter smak
Chokladfyllning:
75 gram N!CK’S chocolate (dark eller milk efter smak)
2 msk grädde
Chokladbollar
Lägg alla ingredienser i en bunke (smöret i mindre bitar). Blanda ihop med en elvisp. Gör bollar utav chokladbollsdegen och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp.
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Värm smör och bitar av choklad i mikron (30 sekunder, rör om och 30 sekunder till), och rör till en slät konsistens. Rör ner övriga ingredienser. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform. Smörj botten och kanter, ”mjöla” med exempelvis mandelmjöl och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska fortfarande vara kladdig när den tas ut. Låt svalna.
Chokladfyllning
Smält choklad tillsammans med grädde (jag använde N!CK’S milk chocolate) och fördela över kladdkakan. Innan chokladen hårdnat läggs chokladbollarna ovanpå. Om önskas ringlas extra smält choklad över!
Obs: om du använder en 24-cm springform (eller större) glöm inte att öka receptet!



