Hoppa till innehåll

Chokladbräck med jordnötter

Något litet lyxigt som jag gjorde i förrgår var chokladbräck. Min variant på chokladbräck körde jag med salta jordnötter. Om det är något som är lätt att göra, så är det detta! Det som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Något litet lyxigt som jag gjorde i förrgår var chokladbräck. Min variant på chokladbräck körde jag med salta jordnötter. Om det är något som är lätt att göra, så är det detta! Det som behvövs är choklad att smälta, samt jordnötter att strö på. Båda ingredienserna har jag i 95% av fallen alltid hemma. DOCK hade min steviachoklad tagit slut, så jag körde på en “vanlig” 70% choklad. Men men, ta den choklad som du tycker är bäst!
 
Det här är ett recept som är fantastiskt om du vill ha något lättgjort och litet, till kvällsmyset. Eller till eftermiddagskaffet! Sedan hade det ju varit trevligt om jag faktiskt själv hade fått lite chokladbräck, och inte Artur ätit upp allt. Fast det tar jag helt enkelt som ett väldigt bra betyg!
 
 
 
Chokladbräck med jordnötter - Baka Sockerfritt
 
 
 
Chokladbräck med jordnötter

50 gram mörk choklad
15 gram salta och rostade jordnötter

Smält chokladen försiktigt (jag kör i mikron). Fördela ut på ett bakplåtspapper och häll på jordnötter. Låt stelna i kylskåp. Bryt eventuellt i fyra bitar.
 
 
 
Chokladbräck med jordnötter - Baka Sockerfritt
 
Chokladbräck med jordnötter - Baka Sockerfritt