Hoppa till innehåll

Chokladbräck, utan tillsatt socker

Sponsrat samarbete med N!CK’S Ingen har väl missat att det är fars dag på söndag? Även om det inte är en dag som vi firar jättemycket hemma, tycker jag det är kul att ge bort något.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Chokladbräck, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt


Sponsrat samarbete med N!CK’S

Ingen har väl missat att det är fars dag på söndag? Även om det inte är en dag som vi firar jättemycket hemma, tycker jag det är kul att ge bort något litet (läs hembakat). Ett tips på just en sådan liten god och lättgjord “fars dag”-present är chokladbräck. Det blir garanterat uppskattat! Det är inte mycket svårare än att smälta choklad och toppa med exempelvis nötter och mandlar. Eller helt enkelt toppa med vad man själv önskar. Det är lite det som är tjusningen med chokladbräck – man anpassar det efter vad man själv tycker om!

Jag har använt mig av både ljus och mörk choklad från N!CK’S (vars alla produkter är glutenfria och utan tillsatt socker), men det går givetvis också bra att bara använda en utav dessa. Själv valde jag att toppa chokladbräcken med grovhackad choklad, mandelflarn och valnötter. Jag kan tipsa om att även spara detta recept inför julbaket – det är inte lång tid kvar alls!

Missa inte min rabattkod bakasockerfritt som gör att du får 10 % rabatt hos LUBFoods där N!ck’s produkter är samlade!

 

Chokladbräck, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Chokladbräck

150 gram N!CK’S dark chocolate
40 gram N!CK’S milk chocolate
ev. olja

Toppa med exempelvis:
20 gram valnötter
10 gram mandelspån
extra choklad, utan tillsatt socker

Smält de två chokladsorterna var för sig, gärna med lite olja. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i den smälta mörka chokladen. Ringla över den ljusa och rör om lite med änden av en sked eller kniv. Grovhacka valnötter och choklad och strö över detta tillsammans med mandelspån ovanpå chokladen. Låt stelna i kylskåp och bryt därefter i bitar.

Sponsrat samarbete med N!CK’S

 

Chokladbräck, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Chokladbräck, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt