Hoppa till innehåll

Chokladbrownie, utan tillsatt socker

Jag har just nu snöat in mig på ett fantastiskt gott “kvällis” (kvällsmellis) – hälsosam chokladkaka av något slag plus vaniljglass (en hälsosam variant). Mina smaklökar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har just nu snöat in mig på ett fantastiskt gott “kvällis” (kvällsmellis) – hälsosam chokladkaka av något slag plus vaniljglass (en hälsosam variant). Mina smaklökar dansar! På grund av detta har det blivit lite olika chokladkaksbakande hemma hos mig. Här senast gjorde jag en chokladbrownie. Givetvis glutenfri och utan tillsatt socker i vanlig ordning. Denna brownie är sötad med dadlar, är mejerifri och smaksatt med kaffe! Jag blev riktigt nöjd med resultatet!

Jag använde en liten brödform och fick fyra bitar. Det går fint att använda en normalstor bröform, och då skulle jag öka mängden ingredienser med ungefär 50%.

 

Chokladbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Chokladbrownie, utan tillsatt socker – 4 bitar

2 ägg
80 gram färska dadlar, urkärnade
30 gram kokosolja
1 dl mandelmjöl
3 msk kakao
2-3 msk kaffe
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 2 tsk honung för extra sötma

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser noga till en slät smet. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (konsistensen ska fortfarande vara kladdig – känn med en sticka). Låt svalna.

 

 

Chokladbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Chokladbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Chokladbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt