45 minuter
Kategorier: Cheesecake, Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 20 gram rumsvarmt smör
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk kokosmjöl
- 1 ½ msk riven kokos
- 1 msk sockerersättning
- 2/3 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Fyllning:
- 1 st ägg
- 80 gram mascarpone
- 20 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 20 gram ljus choklad utan tillsatt socker
- 1 msk sockerersättning + 1 extra tsk
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Tryck ut i botten av en 12 -cm springform och förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
Fyllning
- Smält de två chokladsorterna var för sig.
- Blanda mascarpone och ägg så att alla klumpar försvinner. Rör ner 1 msk sötströ och vanilj.
- Dela smeten i två delar och rör ner den mörka chokladen samt 1 tsk sötströ i den ena smeten.
- Fördela de två respektive smetarna i ett mönster i springformen. Ringla över den ljusa smälta chokladen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills konsistensen börjar bli fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!