Hoppa till innehåll

Chokladcheesecake

.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
5 av 1 röst
Kategorier: Cheesecake, Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten:

Fyllning:

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Tryck ut i botten av en 12 -cm springform och förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter

Fyllning

  • Smält de två chokladsorterna var för sig.
  • Blanda mascarpone och ägg så att alla klumpar försvinner. Rör ner 1 msk sötströ och vanilj.
  • Dela smeten i två delar och rör ner den mörka chokladen samt 1 tsk sötströ i den ena smeten.
  • Fördela de två respektive smetarna i ett mönster i springformen. Ringla över den ljusa smälta chokladen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills konsistensen börjar bli fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!