Chokladdadelkaka med hasselnöt
God chokladkaka med färska dadlar. Kakan innehåller även Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2015/07/DSC_0119-scaled.jpg)
35 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Choklad
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
- 50 gram färska dadlar
- kärnan borttagen
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 2 msk mjölk/grädde
- 1 msk kakao
- ½ msk kokosmjöl
- 1 krm vaniljpulver
- ev. ½ msk sötströ
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa därefter med dadlarna
- Tillsätt övriga ingredienser och rör noga. Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!