Chokladdoppad fudge med butternutsquash
Nu är snart ännu en helg till enda. Jag har haft en bra helg, som har varit ganska fullbokad och samtidigt rolig! Igår var jag ute på födelsemiddag på en vietnamesisk restaurang (jag valde en.. Läs mer


30 gram smör
1 ½ dl vispgrädde
ca 50 gram butternutsquash i bitar
ca ½-1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
krydda ev. med kanel efter smak
Choklad att doppa i
riven kokos att rulla i
Sjud smör och grädde i en kastrull tills detta tjocknar (ca 1 timme), och rör om då och då. Koka bitar av butternutsquash mjuka, häll av vattnet. Mixa detta och rör ner i fudgen. Tillsätt sötning och smaksättning efter smak. Sjud gärna lite till för att det ska tjockna ytterligare (dock behöver inte semeten sedan vara lika hård som “vanligt” fudge, utan den får gärna vara lite mjukare). Fördela smeten i en aluminiumklädd liten form. Låt stelna.
Rulla fudgen till bollar. Bollarna ska vara kylsåpskalla när de sedan doppas i choklad. Smält chokladen och doppa de kalla bollarna i chokladen. Doppa dom ytterligare en gång (för att få ett tjock chokladlager). Rulla dom sedan snabbt i riven kokos (chokladen måste vara fortfarande vara lite kladdig för att det ska fastna). Låt bollarna stelna helt.
