Hoppa till innehåll

Chokladdoppad fudge med butternutsquash

Nu är snart ännu en helg till enda. Jag har haft en bra helg, som har varit ganska fullbokad och samtidigt rolig! Igår var jag ute på födelsemiddag på en vietnamesisk restaurang (jag valde en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu är snart ännu en helg till enda. Jag har haft en bra helg, som har varit ganska fullbokad och samtidigt rolig! Igår var jag ute på födelsemiddag på en vietnamesisk restaurang (jag valde en vegetarisk rätt med tofu och wokade grönsaker, och bad om extra grönsaker istället för ris), och gick därefter passande nog till Vampire Lounge (där jag testade något så coolt som chokladmartini – har jag sagt att jag gillar choklad?).
 
Idag blev det fika med min familj, där jag stod för baket i vanlig ordning. Denna gång bjöd jag på mer godisaktiga bakverk, och allt innehöll choklad dessutom! Jag har även hunnit träna både igår och idag. Jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer ha träningsvärk imorgon.
 
En av de många saker jag bjöd på var fudgeliknande godis med butternutsquash som jag efteråt doppade i choklad (två gånger för att få chokladskalet härligt tjockt och hårt). Vissa rullade jag dessutom i riven kokos, vilket jag tycker blev gott! Fler recept på de bakverk jag bjöd på under dagens fika får ni snart!
 
 
Chokladdoppad fudge med butternutsquash - Baka Sockerfritt
 
 
Chokladdoppad fudge med butternutsquash

30 gram smör
1 ½ dl vispgrädde
ca 50 gram butternutsquash i bitar
ca ½-1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
krydda ev. med kanel efter smak

Choklad att doppa i
riven kokos att rulla i
 

Sjud smör och grädde i en kastrull tills detta tjocknar (ca 1 timme), och rör om då och då. Koka bitar av butternutsquash mjuka, häll av vattnet. Mixa detta och rör ner i fudgen. Tillsätt sötning och smaksättning efter smak. Sjud gärna lite till för att det ska tjockna ytterligare (dock behöver inte semeten sedan vara lika hård som “vanligt” fudge, utan den får gärna vara lite mjukare). Fördela smeten i en aluminiumklädd liten form. Låt stelna.

Rulla fudgen till bollar. Bollarna ska vara kylsåpskalla när de sedan doppas i choklad. Smält chokladen och doppa de kalla bollarna i chokladen. Doppa dom ytterligare en gång (för att få ett tjock chokladlager). Rulla dom sedan snabbt i riven kokos (chokladen måste vara fortfarande vara lite kladdig för att det ska fastna). Låt bollarna stelna helt.

Chokladdoppad fudge med butternutsquash - Baka Sockerfritt