Hoppa till innehåll

Chokladdoppad glass med karamell

 God bananglass med karamell, doppad i choklad!  .. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter + tid att frysa
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Glass, Nötfritt
Portioner: 4 glassar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Glass:

Karamell:

Choklad:

  • ca 100 -120 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 1 tsk olja

Instruktioner

  • Glass
  • Mixa samman ingredienserna med mixer. Fördela i glassformar och låt stela minst 4 timmar
  • Karamell
  • Sjud ingredienserna i ca 30 minuter tills karamellsåsen tjocknar. Låt detta svalna.
  • Ta ut glassarna ur formarna och fördela karamellen i en sträng på en sidan av varje glass. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper och lägg in i frysen medan chokladen smälts
  • Choklad
  • Smält choklad tillsammans med olja. Fördela chokladen runt varje glass
  • Lägg återigen på bakplåtspapper och förvara i frys tills servering. Låt stå framme runt fem minuter innan den äts.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!