Chokladdoppad glass med karamell
Sommartider är glasstider! Eller egentligen tycker jag att även vinter-, vår- och hösttider också är glasstider, men ni fattar vad jag menar. Skit i att köpa.. Läs mer



Chokladdoppad glass med karamell – 4 stycken
Glass:
1 ½ banan
½ dl mjölk
½ dl grädde
ca ½ msk sockerersättning eller dylikt
1 krm vaniljpulver
Karamell:
1 dl visgrädde
1 ½ msk fibersirap gold
Choklad:
ca 100 -120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 tsk olja
Glass
Mixa samman ingredienserna med mixer. Fördela i glassformar och låt stela minst 4 timmar.
Karamell
Sjud ingredienserna i ca 30 minuter tills karamellsåsen tjocknar. Låt detta svalna. Ta ut glassarna ur formarna och fördela karamellen i en stäng på en sidan av varje glass. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper och lägg in i frysen medan chokladen smälts.
Choklad
Smält choklad tillsammans med olja. Fördela chokladen runt varje glass. Lägg återigen på bakplåtspapper och förvara i frys tills servering. Låt stå framme runt fem minuter innan den äts.



