Hoppa till innehåll

Chokladdoppad karamellglass

        Jag tycker att glass hör till alla årstider och att man egentligen borde göra egen glass minst en gång i månaden! Även om jag inte gör egen glass fullt lika ofta,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladdoppad karamellglass - Baka Sockerfritt

 
 
 
 
Jag tycker att glass hör till alla årstider och att man egentligen borde göra egen glass minst en gång i månaden! Även om jag inte gör egen glass fullt lika ofta, så äter jag det (färdigköpt) flera gånger i veckan – och ofta varje dag. Nu när dessutom vårvädret infunnit sig blir jag extra sugen!
 
Här är ett tips på ett av mina glasspinne-recept: Chokladdoppad pinnglass med karamell. Glassen innehåller en härlig kombination av smakerna banan, choklad och karamell. Riktiga höjdarsmaker som passar väldigt bra tillsammans!
 
Receptet räcker till 4 glassar. Jag kan även tipsa om att det är gott att ta ut glassarna runt fem minuter innan dom ska ätas – då hinner dom tina upp lite! 
 
 

Chokladdoppad karamellglass - Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladdoppad glass med karamell – 4 stycken

Glass:
1 ½ banan
½ dl mjölk
½ dl grädde
ca ½ msk sockerersättning eller dylikt
1 krm vaniljpulver

Karamell:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold

Choklad:
ca 100 -120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 tsk olja

Glass
Mixa samman ingredienserna med mixer. Fördela i glassformar och låt stela minst 4 timmar.

Karamell
Sjud ingredienserna i ca 30 minuter tills karamellsåsen tjocknar. Låt detta svalna. Ta ut glassarna ur formarna och fördela karamellen i en sträng på en sidan av varje glass. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper och lägg in i frysen medan chokladen smälts.

Choklad
Smält choklad tillsammans med olja. Fördela chokladen runt varje glass. Lägg återigen på bakplåtspapper och förvara i frys tills servering. Låt stå framme runt fem minuter innan den äts.

 

 

Chokladdoppad karamellglass - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad karamellglass - Baka Sockerfritt