Hoppa till innehåll

Chokladdoppad pepparkaksfudge

Jag har börjat få lite julkänsla här hemma, och har bakat med bland annat Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har börjat få lite julkänsla här hemma, och har bakat med bland annat saffran och pepparkakskryddor. Jag gjorde för första gången en fudge utan choklad, och smaksatte den istället med lite pepparkakskrydda (och vanilj). Dessutom blandade jag i lite goda nötter i fudgesmeten. Vill man äter man fudgebitarna som de är, men jag rekommenderar att smälta mörk choklad att doppa dom i! Att toppa chokladen med riven kokos blir dessutom extra fint. Denna typ av godis är rätt mastig, och kräver att man tycker om smör (och fett)!
 
 
Chokladdoppad pepparkaksfudge - Baka Sockerfritt
 

Chokladdoppad pepparkaksfudge

50 gram smör
2 dl vispgrädde
ca 1 krm pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
ca ½ msk sötströ
grovhackade pecannötter

Choklad att doppa i

Sjud smör och grädde i en kastrull tills detta tjocknar (ca 1 timme), och rör om då och då. Tillsätt sötning och smaksättning efter smak, samt pecannötter. Klä en liten form med aluminiumfolie (jag hade en ca 10X10 cm) och fördela i fudgen.  Låt den stelna i kylskåp. Skär upp i bitar. Smält choklad och doppa bitarna i chokladen. Toppa gärna med riven kokos!

Chokladdoppad pepparkaksfudge - Baka Sockerfritt