Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör

Ett mycket lättgjort godis är bananbitar doppade i choklad. Och oj, vad gott det är! Det är lite märkligt hur fryst Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ett mycket lättgjort godis är bananbitar doppade i choklad. Och oj, vad gott det är! Det är lite märkligt hur fryst banan och choklad kan vara så smarrigt. För att lyxa till det har jag även lagt till en klick av mitt hälsosamma jordnötssmör mellan banan och smält choklad.
 
Det går bra att utesluta jordnötsmöret eller byta ut det mot något annat (har även gjort dessa med min hälsosamma “nutella“, vilket blev väldigt gott). Jag använde både mörk och ljus choklad utan tillsatt socker (blandade ungefär hälften/hälften), men det går bra att ta den typ av choklad som du önskar, exempelvis vanlig mörk 70%-ig choklad.
 
 
 
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör – 10 bitar
 
1 skalad banan, fryst i slantar
100 gram choklad, utan tillsatt socker
50 gram hälsosamt jordnötssmör

 

Smält chokladen. Ta frysta bananslantar och bred på en klick jordnöttsmör. Doppaförsiktigt i smät choklad. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper. Toppa eventuellt med fröer och kokos. Låt stelna i frys. Förvara i frys.
 
 
 
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör - Baka Sockerfritt