Chokladdoppade “delicatobollar”
Tidigare i år (medveten om att det inte ens gått två veckor, hehe) gjorde jag min variant på så kallade “delicatobollar” utan tillsatt socker. Det är ett riktigt höjdarrecept,.. Läs mer


Hälsosamma “delicatobollar” – 12 stycken
80 gram smör
3 dl havregryn
ca 2/3 dl sötströ
ca 3 msk kakao
ca 3 msk kaffe
1-2 krm vaniljpulver
Doppa i: 120 gram choklad, utan tillsatt socker
Dekorera med: riven kokos
Lägg alla ingredienser i en bunke (förutom choklad och riven kokos). Vispa med elvisp för att ”slå sönder” grynen och för att få konsistensen slätare (går att blanda på vanligt vis också). Använd ingredienser efter smak, och tillsätt så mycket kaffe som önskas (smak och konsistens). Rulla degen till bollar. Smält chokladen och doppa bollarna i detta. Låt stelna något och dekorera därefter med riven kokos.




