Hoppa till innehåll

Chokladdoppade Kanelsnittar

        Olika sorters snittar, alltså kaksnittar, gör jag alltid till varje jul! Det kan vara chokladsnittar, kolasnittar eller som nu – kanelsnittar. Dessa kanelvarianter.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladdoppade Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Olika sorters snittar, alltså kaksnittar, gör jag alltid till varje jul! Det kan vara chokladsnittar, kolasnittar eller som nu – kanelsnittar. Dessa kanelvarianter blev riktigt mumsiga och dessutom valde jag att doppa ena änden i choklad! Här valde jag en ljus choklad, men går finfint att köra på mörk (eller till och med utesluta helt). Snittarna har en mjuk kanelsmak och härligt knaprig konsistens. Kom ihåg att låta dom kallna helt eter gräddning! När de fortfarande är varma eller ljumna är dom mjuka.
 
 
Chokladdoppade Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladdoppade Kanelsnittar – 10 snittar

35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk fibersirap gold
1 msk sockerersättning
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver

ca 30 gram choklad utan tillsatt socker att doppa i


Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt. Smält chokladen (eventuellt med en klick kokosolja) och doppa snittarnas ena ände. Lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl.

 
 
 
Chokladdoppade Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade Kanelsnittar - Baka Sockerfritt