Hoppa till innehåll

Chokladdoppade mandlar med kanel

Sista dagen på året 2013! Ska ni göra något roligt ikväll? Eller kanske ska ni vara hemma och ta det lugnt? Det sistnämnda verkar ganska lockande, men jag ska hem till min sambos brorsa.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Sista dagen på året 2013! Ska ni göra något roligt ikväll? Eller kanske ska ni vara hemma och ta det lugnt? Det sistnämnda verkar ganska lockande, men jag ska hem till min sambos brorsa och fira in det nya året. Det är minst sagt mycket angenämnt att vara ledig både idag och imorgon. Igår visste jag knappt om det var måndag eller fredag! Jag tog en joggingtur imorse, fortsatte med fotografering av bakverk (måste ju passa på när man är hemma under de mycket få ljusa timmarna som faktiskt infinner sig varje dag). Snart ska jag dock bege mig iväg för en fika med vänner från universitetstiden, och det ska bli jätteroligt att höra vad alla haft för sig under hösten! 
 
Nu kommer jag med ett sista-minuten-tips till nyårsfirandet. Kanske behöver du ge bort något litet, eller bjuda på något snacks ikväll? Då har jag ett snabbt och riktigt smarrigt tips på chokladdoppade mandlar som smaksätts med kanel! Jag fullkomligt älskar denna smakkombination!
 
 
Chokladdoppade mandlar med kanel - Baka Sockerfritt
 

Chokladdoppade mandlar med kanel ca 25 stycken

100 gram ljus choklad
½ tsk kanel
ca 25 stycken sötmandlar
kanel att strö över

Smält chokladen och blanda ner kanel (blanda inte i olja, om du vill ha chokladen tjock). Doppa gärna ner en mandel i taget, och lägg därefter dessa på bakplåsapper. Låt stelna i kylskåp.

Chokladdoppade mandlar med kanel - Baka Sockerfritt