Hoppa till innehåll

Chokladdoppade pistagenötter

Igår var det som jag tidigare nämnt “Halv tre hos mig” -fika hemma hos mig, där jag bjöd på triss i choklad (läs mer om detta HÄR)! I ett tidigare inlägg skrev jag att jag hade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår var det som jag tidigare nämnt “Halv tre hos mig” -fika hemma hos mig, där jag bjöd på triss i choklad (läs mer om detta HÄR)! I ett tidigare inlägg skrev jag att jag hade bakat Kärleksmums (för en liten springform) och Chokladbollar doppade i choklad. Idag kommer det tredje “snacket”, som var chokladdoppade rostade pistagenötter. De kom till av en slump, då jag från början enbart hade tänkt att rosta nötterna. Dock saknades det något litet, så jag hottade upp allt med choklad gånger två! Oj, vad bra det blev!
 
Först värmde jag upp ugnen till ca 175-200 grader, och lade naturella pistagenötter på en plåt med bakplåtspapper och stödde över lite salt. Rosta i ugnen i ca 5-10 minuter, och rör om ett par gånger under tiden. Det gäller att ha noga koll så nötterna inte blir brända! Därefter smälte jag mörk choklad och blandade med nötterna, strödde ut dem på en tallrik med bakplåtspapper och lät det hela stelna i kylskåp. Sedan smälte jag ljus choklad och blandade i nötterna och lät dem återigen stelna i kylskåp. Mums!
 
Nu ska jag bege mig iväg för att hämta mina systersöner på förskolan. Jag önskar mig själv lycka till, då jag har sämst lokalsinne, samt ska manövrera barnvagn och två barn med träningsvärk…
 
 
Chokladdoppade pistagenötter - Baka Sockerfritt