Hoppa till innehåll

Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker

    Här är ett recept som jag tycker är kul att göra och visa minst en gång per år! Chokladdoppade skumkokosrutor! Påminner lite om mums-mums/skumraketer eller liknande bakverk i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

 

Här är ett recept som jag tycker är kul att göra och visa minst en gång per år! Chokladdoppade skumkokosrutor! Påminner lite om mums-mums/skumraketer eller liknande bakverk i konsistensen. Superkul och lite annorlunda grej att göra!

Den fluffiga och “skummiga” (eller vad man ska kalla det) konsistensen får man till genom vispad äggvita och gelatin. Första gången jag gjorde det trodde jag att det skulle vara krångligt. Men icke! Bara att vispa ihop, vänta tills det stelnat, skära och doppa i smält choklad. Jag har även dekorerat med extra riven kokos.

 

Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladdoppade skumrutor – 10 bitar 

2 äggvitor
2 gelatinplattor
1 ½ msk sockerersättning
2 msk kokande vatten
1 ½ msk riven kokos
1 krm vaniljpulver 

Dekoration: 
ca 100 gram choklad, utan tillsatt socker

ev. lite kokosolja
riven kokos/hackad choklad

Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp. Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar. Skär därefter i bitar.

Dekoration
Smält choklad försiktigt, gärna med en klick olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa skumrutorna försiktigt i chokladen och lägg på en plan yta (tallrik/plåt) med bakplåtspapper. Toppa gärna med riven kokos och/eller choklad. Förvara i kylskåp.

 
 
 

Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt