Hoppa till innehåll

Chokladdoppade skumrutor

Jag har gjort en variant på mina Skumkokosrutor där jag tagit bort det översta chokladlagret och istället doppat varje ruta i smält choklad. Hur festligt som helst! Själva innehållet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har gjort en variant på mina Skumkokosrutor där jag tagit bort det översta chokladlagret och istället doppat varje ruta i smält choklad. Hur festligt som helst! Själva innehållet påminner om innehållet i skumkokosbollar eller skumraketer. Tvärtom vad jag först trodde var konsistensen inte alls svår att få till (blir fast med gelatin)! Sedan när basen stelnat skärs den upp i mindre rutor och doppas i choklad. Dessutom tycker jag att det blir extra fint att dekorera med hackad choklad och/eller riven kokos – men det gör man som man vill. Skumrutorna är inte så energirika då de främst består av äggvita.

 
 
 
Chokladdoppade skumrutor - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladdoppade skumrutor – 10 bitar 

2 äggvitor
2 gelatinplattor
1 ½ msk sötningsströ
2 msk kokande vatten
1 ½ msk riven kokos
1 krm vaniljpulver 

Dekoration: 
ca 100 gram choklad, utan tillsatt socker

ev. lite kokosolja
riven kokos/hackad choklad

Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp. Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar. Skär därefter i bitar.

Dekoration
Smält choklad försiktigt, gärna med en klick olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa skumrutorna försiktigt i chokladen och lägg på en plan yta (tallrik/plåt) med bakplåtspapper. Toppa gärna med riven kokos och/eller choklad. Förvara i kylskåp.

 
 
 
 
Chokladdoppade skumrutor - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade skumrutor - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade skumrutor - Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade skumrutor - Baka Sockerfritt