Hoppa till innehåll

Chokladdryck på pinne!

        Jag tycker det är sååå mysigt med höst! Håller ni inte med? Något som är toppen med hösten är alla varma drycker man kan njuta av på ett helt annat sätt än.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladdryck på pinne! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag tycker det är sååå mysigt med höst! Håller ni inte med? Något som är toppen med hösten är alla varma drycker man kan njuta av på ett helt annat sätt än vad man kan när det är varm sommar (speciellt denna sommar – pust!). Denna variant av varm choklad som ni ser här har chokladtryffel på pinne som bas! Hur lyxigt?? Dessa går dessutom finfint att smaksätta om så önskas (kanske med kanel, kardemumma eller till och med lite chili?). För att forma varje chokladbit använder jag en vanlig isbitsform. Då dessa (i varje fall mina) är rätt små, behövs det i alla fall två chokladpinnar för att få till en lagom stark chokladsmak på drycken.
 
 
Chokladdryck på pinne! - Baka Sockerfritt

Varm choklad på pinne, utan tillsatt socker – 8 små

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
1 msk sockerersättningsströ/valfri sötning
1 krm vaniljpulver

Koka upp grädde och ta bort kastrullen från plattan. Lägg i bitar av choklad och rör tills den smält. Tillsätt vanilj och sötning. Fördela chokladen i en iskubsform (eller liknande). Låt stelna. Stick i en glass- eller blompinne i varje bit. Doppa chokladen i varm mjölk/dryck (hur många pinnar du behöver beror på storlek på chokladen och på mängden mjölk)!

 

 

Chokladdryck på pinne! - Baka Sockerfritt