Hoppa till innehåll

Chokladflarn med jordnötsfyllning

Det går faktiskt att göra knapriga flarn utan tillsatt socker! Här har jag gjort mycket smarriga chokladflarn med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det går faktiskt att göra knapriga flarn utan tillsatt socker! Här har jag gjort mycket smarriga chokladflarn med riven kokos. De får sin knapriga och spröda konistens från fibersirapen jag använt (liknar vanlig sirap).  

När chokladflarnen stelnat har jag brett på ett tunt lager med jordnötssmör på hälften av flarnen och gjort jordnötsfyllda chokaldflarn utav dom! Det blev väldigt lyckat kan jag lova. Det gäller dock att vara försiktig så att kakorna inte går sönder (jordnötssmöret ska vara mjukt). Det går givetvis bra att äta chokladflarnen som de är utan fyllning! 

Själv använder jag mitt eget hemmagjorda jordnötssmör. Nästa gång kanske jag ska fylla de med min hälsosamma nutella istället!
 
 
 

Chokladflarn med jordnötsfyllning - Baka Sockerfritt
 


Chokladflarn med jordnötsfyllning 
 – 5 dubbelkakor (10 enkla)

Chokladflarn:
20 gram smör
1 dl riven kokos
1 ½ – 2 msk fibersirap gold 
1 tsk kakao

Fyllning:
Jordnötssmör 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smör och fibersirap i en kastrull och värm tills detta smält. Rör ner kokos och kakao. Gör små flarn (platta cirklar) av detta på en plåt med bakplåtspapper. Ha brett mellan dessa, då de kommer att flyta ut ordentligt. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna helt.

Om önskas bres ett tunt lager jordnötssmör på sidan utav halva mängden flarn. Detta görs väldigt försiktigt (med mjukt jordnötssmör) då flarnen lätt går sönder. Lägg därefter ett annat flarn ovanpå. 

 
 

Chokladflarn med jordnötsfyllning - Baka Sockerfritt