Hoppa till innehåll

Chokladfudge

Jag gjorde under förra året för första gången hälsosam fudge, och jag vill dela med mig utav detta recept igen! Chokladfudge är populärt så här års, och jag vill inte vara sen att bidra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gjorde under förra året för första gången hälsosam fudge, och jag vill dela med mig utav detta recept igen! Chokladfudge är populärt så här års, och jag vill inte vara sen att bidra med en lite hälsosammare variant, utan massor av raffinerat socker. Jag kan riktigt känna hur en bit smälter i munnen, bara jag tittar på bilderna!
 
Vad glad jag är över att det är helg. Gårdagen var rätt tuff med massor utav upogifter som dök upp hela tiden (dessutom var jag själv just igår på det administrativa). Att jag hade klipptid mitt på dagen gjorde det inte lättare (jag brukar alltid färga, men man vet ju inte om det finns skadliga ämnen i färgen, samtidigt som en graviditet kan påverka färgningen annorlunda)! Som tur hann jag med allt jag skulle, och lite kunde jag som tur var lämna till måndagen. Helgen blir full av bakning, träning och ikväll ska jag på inflyttningsfest!
 
 

Chokladfudge - Baka Sockerfritt
 

Chokladfudge

1 dl vispgrädde 
100 gram mörk choklad 
50 gram mascarpone 
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning
ev. hasselnötter eller annan nöt

Häll grädden i en kastrull och koka upp den, sänk värmen.  Tillsätt choklad i bitar och värm under omrörning i några minuter under omrörning. Ta bort från plattan och tillsätt mascarpone, vanilj och eventuellt sötning och grovhackade nötter. Klä en liten matlåda eller liknande med folie och häll i smeten. Låt stelna (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

 Chokladfudge - Baka Sockerfritt