Chokladfudge med bär
Underbara och krämiga chokladfuge! En liten twist på det hela är att jag använt frystorkade bär i receptet, vilket passade mycket bra till den söta chokladsmaken. (Det som jag har.. Läs mer
10 miniter + tid för att stelna
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Sockerfritt godis
Portioner: 12 bitar
Ingredienser
- 100 gram steviachoklad
- mörk
- 1 dl vispgrädde
- 50 gram mascarpone
- 2 msk frystorkade bär i små bitar blåbär/hallon/jordgubb
- 1 krm vaniljpulver
- ev. ½ -1 msk sötning
Instruktioner
- Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan
- Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält.
- Tillsätt mascarpone, vanilj och eventuell sötning och rör noga till en slät smet.
- Häll sist ner 1 msk valfri frystorkade bär i små bitar och rör om.
- Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med ytterligare 1 msk frystorkade bär i små bitar.
- Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!