Chokladfudge med jordnötter
Så här halvvägs in i november vill jag komma med ett toppenbra julgodistips (som fungerar alldeles utmärkt även om det inte är jul) – Jordnötsfudge! Nu är jag inne på smakkombinationen.. Läs mer


Chokladfudge med jordnötter – 8 till 12 bitar
100 gram mörk choklad, gärna utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
50 gram mascarpone
30+20 gram jordnötter, rostade och salta
10 steviadroppar, vanilj (eller annan valfri sötning)
Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt mascarpone och sötning och rör noga till en slät smet. Häll i ca 20 gram jordnötter och rör om. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med hackad jordnötter, ca 30 gram. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

