Hoppa till innehåll

Chokladfudge med naturlig dekoration

Vilket fantastiskt recept detta blev (om jag får skryta lite)! Jag har gjort ljuvligt krämiga chokladfuge som är det ultimata julgodiset. En liten twist på det hela är att jag använt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vilket fantastiskt recept detta blev (om jag får skryta lite)! Jag har gjort ljuvligt krämiga chokladfuge som är det ultimata julgodiset. En liten twist på det hela är att jag använt frystorkade bär i receptet, vilket passade mycket bra till den söta chokladsmaken. Jag blev faktiskt glatt överraskad om hur bra det blev! Och vet ni vad min man Artur sa? Att det var lika gott som hans favorittryfflar som jag så ofta gör! Det är ungefär det bästa betyg han har gett någonting någonsin.

Det som jag har använt i detta recept är Dr. Oetkers naturliga dekoration som finns i tre varianter: hallonblåbär och jordgubb. Dessa består utav 100% frystorkade bär, och är riktigt bra att dekorera med! En bra produkt för mig som är matfotograf i kombination med att jag vil äta hälsosamt. Alla bakverk blir liksom hundra gånger snyggare!
 
 
Detta recept och inlägg har jag fått möjlighet att skapa tillsammans med Dr. Oetker!
 
 
Chokladfudge med naturlig dekoration - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladfudge med naturlig dekoration – 12 bitar

100 gram mörk choklad (gärna steviachoklad)
1 dl vispgrädde
50 gram mascarpone 
2 msk Naturlig Dekoration (blåbär/hallon/jordgubb)
1 krm vaniljpulver 
ev. ½ -1 msk sötning 

Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt mascarpone, vanilj och eventuell sötning och rör noga till en slät smet. Häll sist ner 1 msk valfri Naturlig Dekoration och rör om. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med ytterligare 1 msk Naturlig Dekoration. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

 
 
 Chokladfudge med naturlig dekoration - Baka Sockerfritt
 
 Chokladfudge med naturlig dekoration - Baka Sockerfritt
 
Chokladfudge med naturlig dekoration - Baka Sockerfritt