Hoppa till innehåll

Chokladfudge med nötsmör

      Snart är det härliga helg igen och jag måste säga att desa chokladfudge är ett utmärkt alternativ till lördagsgodis (och söndagsgodis för den delen)! Extra stort plus.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladfudge med nötsmör - Baka Sockerfritt
 

 

 

Snart är det härliga helg igen och jag måste säga att desa chokladfudge är ett utmärkt alternativ till lördagsgodis (och söndagsgodis för den delen)! Extra stort plus för att det är lätbakat också. Denna variant på chokladfudge har jag gjort med nötsmör och specefikt körde jag på osötat jordnötssmör (salta jordnötter). Det går fint att byta ut mot exempelvis mandelsmör eller annat nötsmör om så önskas!

Chokladfudgen är veganska (om inte honung används förstås) och du som vill gör fudgen extra fina genom att toppa med smält choklad och hackade jordnötter! 
 
 
 

Chokladfudge med nötsmör - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladfudge med nötsmör – 12 bitar

100 gram jordnötssmör (går bra att byta ut mot annat nötsmör)
4 msk kokosolja
3-4 msk kakao
3 msk fibersirap gold/honung
2 krm vaniljpulver
ev. nötter
ev. choklad att toppa med

Lägg alla i ingredienser i en kastrull och värm på mycket låg värme en kort stund tills allt blivit mjukt och blanda noga. Söta efter smak. Tillsätt eventuellt nötter. Klä en liten matlåda eller dylikt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i chokladsmeten. Låt stelna helt i kylskåp. Om önskas toppas fudgen med smält choklad och hackade nötter!

 

  

 

Chokladfudge med nötsmör - Baka Sockerfritt