Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladfudge

Idag blir det fullrulle (kanelbulle)! Ska iväg och träna ett skivstångpass som börjar halv elva, men innan det känner jag att jag förtjänar en latte macchiato! Jag behöver dessutom knåpa ihop en text till volontärjobbet, så det passar fint att göra på fiket. Efter blir det lunch med mamma och därefter raka vägen till ett…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag blir det fullrulle (kanelbulle)! Ska iväg och träna ett skivstångpass som börjar halv elva, men innan det känner jag att jag förtjänar en latte macchiato! Jag behöver dessutom knåpa ihop en text till volontärjobbet, så det passar fint att göra på fiket. Efter blir det lunch med mamma och därefter raka vägen till ett barnkalas! Det är min systersons (eventuellt båda sönernas) kalas som jag ska gå på, och jag har dessutom har bakat gluten- och mjölfria (och ägg och nötfria) havrebollar att bjuda på. Ska faktiskt bli kul att gå på barnkalas!
 
Havrebollar i alla ära, men speciellt lchf är det ju inte. Något som är lite kolhydratssnålare är nedanstående bakverk som är en slags chokladfudge! Jag tror att man kan kalla det fudge i varje fall… Nåja, gott och riktigt chokladigt är det, och det är ju huvudsaken! En liten bit räcker gott och väl tycker jag, och gör mig nöjd och glad!
 
 
 
Chokladfudge 5
 

Chokladfudge

1 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad
50 gram mascarpone
1 krm vaniljpulver e
v. extra sötning
ev. hasselnötter eller annan nöt


Häll grädden i en kastrull och koka upp den, sänk värmen.  Tillsätt choklad i bitar och värm under omrörning i några minuter under omrörning. Ta bort från plattan och tillsätt mascarpone, vanilj och eventuellt sötning och grovhackade nötter. Klä en liten matlåda eller liknande med folie och häll i smeten. Låt stelna (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

 

Chokladfudge 7