Chokladfudge
Idag blir det fullrulle (kanelbulle)! Ska iväg och träna ett skivstångpass som börjar halv elva, men innan det känner jag att jag förtjänar en latte macchiato! Jag behöver dessutom knåpa ihop en text till volontärjobbet, så det passar fint att göra på fiket. Efter blir det lunch med mamma och därefter raka vägen till ett…


Chokladfudge
1 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad
50 gram mascarpone
1 krm vaniljpulver e
v. extra sötning
ev. hasselnötter eller annan nöt
Häll grädden i en kastrull och koka upp den, sänk värmen. Tillsätt choklad i bitar och värm under omrörning i några minuter under omrörning. Ta bort från plattan och tillsätt mascarpone, vanilj och eventuellt sötning och grovhackade nötter. Klä en liten matlåda eller liknande med folie och häll i smeten. Låt stelna (tar några timmar) och skär därefter i rutor.