Chokladfyllda honungskakor, utan tillsatt socker
Dubbla kakor känns dubbelt så lyxigt! Dessa chokladkakor är spröda och sötade med Läs mer


Dubbla kakor känns dubbelt så lyxigt! Dessa chokladkakor är spröda och sötade med honung. I mitten är en fyllning bestående av en härlig choklad- och mandelfyllning som fördelas mellan kakorna när dom svalnat. Det är inte så mycket krångligare alls än att göra vanliga enkla kakor! Som alltid påminner jag om att kakorna fortfarande är mjuka när de är varma, så låt dom svalna helt.
Glad söndag på er förresten! Idag är planen att vi ska åka tåg till Vincents farfar som bor i Nyköping och äta lunch. Hoppas på en hyfsat lugn och trevlig resa!

Chokladfyllda honungskakor – 5 dubbla kakor
Honungskakor:
30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
Mandelfyllning:
30 gram mandelsmör, osötad
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ev. extra sötning
Honungskakor
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut (det ska bli tio kakor). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna helt.
Mandelfyllning
Smält chokladen försiktigt. Blanda därefter med mandelsmör och sötning. Fördela fyllningen på undersidan av en kaka och lägg på en annan kaka ovanpå. Låt stelna och förvara i kyl.

