Chokladfyllda honungskakor
Ojoj, vilken lyxig kaka detta är! Dubbla chokladkakor med smak av Läs mer


Ojoj, vilken lyxig kaka detta är! Dubbla chokladkakor med smak av honung PLUS ett härligt chokladlager i mitten. Liksom lite extra fin och extra festligt. Tycker jag själv i varje fall.
Kakornas konsistens är rätt knaprig och samtidigt spröd (observera att de fortfarande är mjuka när de är varma, så låt dom svalna). När kakorna svalnat läggs de ihop med mandelfyllningen i mitten, bestående av mandelsmör och smält choklad. Så gott och så enkelt!

Chokladfyllda honungskakor – 5 dubbla kakor
Honungskakor:
30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
Mandelfyllning:
30 gram mandelsmör, osötad
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ev. extra sötning
Honungskakor
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut (det ska bli tio kakor). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna helt.
Mandelfyllning
Smält chokladen försiktigt. Blanda därefter med mandelsmör och sötning. Fördela fyllningen på undersidan av en kaka och lägg på en annan kaka ovanpå. Låt stelna och förvara i kyl.

