Chokladgranola
Till alla er som äter granola/musli till frukost – har ni testat att göra egen? Så här gjorde jag min senaste granola, som jag smaksatte med lite Läs mer



Chokladgranola – ca 5 dl
4 dl havregryn
1 dl mandelmjöl (går bra att också välja antingen mandelmjöl eller havremjöl, men 2 dl)
1 dl havremjöl
1 dl pumpafrön
3 msk kokosolja
3 msk fibersirap (honey)
2 msk vatten
1 msk kakao
Lägg gärna till:
ett par msk russin
ev. hackad choklad, utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Värm olja tillsammans med fibersirap tills det smält samman. Rör ner detta tillsammans med vatten. Fördela granolan ovanpå en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen under ca 20 min. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar bli bränd. Tillsätt russin och förvara i lufttät burk.

