Hoppa till innehåll

Chokladgranola

      Till alla er som äter granola/musli till frukost – har ni testat att göra egen? Så här gjorde jag min senaste granola, som jag smaksatte med lite Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladgranola - Baka Sockerfritt
 
 
 
Till alla er som äter granola/musli till frukost – har ni testat att göra egen? Så här gjorde jag min senaste granola, som jag smaksatte med lite kakao. Som både sötning och för att binda samman granolan använde jag fibersirap. Jag körde på fibersirap honey-varianten, men för att göra receptet helt veganskt kan man såklart ta fibersirap med neutral smak. 
 
Efter rostning valde jag att tillsätta russin, samt lite grovhackad choklad för att göra granolan extra festlig. Granolan går bra att förvara i både kyl och rumstempertur i en lufttät burk och håller minst ett par veckor.
 
 
Chokladgranola - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladgranola – ca 5 dl

4 dl havregryn
1 dl mandelmjöl (går bra att också välja antingen mandelmjöl eller havremjöl, men 2 dl)
1 dl havremjöl
1 dl pumpafrön
3 msk kokosolja
3 msk fibersirap (honey)
2 msk vatten
1 msk kakao 

Lägg gärna till: 
ett par msk russin
ev. hackad choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Värm olja tillsammans med fibersirap tills det smält samman. Rör ner detta tillsammans med vatten. Fördela granolan ovanpå en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen under ca 20 min. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar bli bränd. Tillsätt russin och förvara i lufttät burk.

 
 
Chokladgranola - Baka Sockerfritt
 
Chokladgranola - Baka Sockerfritt