Chokladgranola (utan tillsatt socker)
Här kommer ett frukosttips på chokladgranola för alla frukostälskare! Om man som jag tycker om choklad så skadar det minst sagt inte att readan få en dos av detta.. Läs mer


Här kommer ett frukosttips på chokladgranola för alla frukostälskare! Om man som jag tycker om choklad så skadar det minst sagt inte att readan få en dos av detta under början av dagen. Och om man som jag också gillar att göra hemagjorda presenter är detta en fin gåva att ge bort i en liten (genomskinlig) burk.
Basen av granolan består av havregryn, mandelmjöl, kokos och frön. Sötat har jag gjort med honung och smaksatt med kakao. Plus att jag valde att tillsätta lite russin efter rostningen (men går att utesluta). Här på bilderna har jag serverat granolan med tjock yoghurt, plus lit mango, blåbär och hallon som tillbehör. Och några bitar choklad!

Chokladgranola – ca 5 dl
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl pumpafrön
2 msk kokosolja
1 ½ – 2 msk honung
1 msk kakao
1 msk vatten
Lägg gärna till:
ett par msk russin
ev. hackad choklad, utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosolja och rör ner detta och honung och vatten. Fördela ovanpågen plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen under ca 30 min. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar bli bränd. Tillsätt russin och förvara i lufttät burk.
